Friss kommentek

Hasznosnet

Ezen a blogon arról szeretnék írni, hogyan spórolok pénzt, időt, fáradságot az internet segítségével. Azt remélem, Ti is leírjátok a kommentekben, hogy számotokra miért hasznos az internet, és így jó ötleteket adhatunk egymásnak, és azoknak, akik - a mi segítségünkkel is - csak most kezdenek el internetezni.

Beköszöntő

2009.12.08. 19:00 | Tibor Éva | Szólj hozzá!

Címkék: internet segítség beköszöntő kezdő hellókarácsony

Ezen a blogon arról szeretnék írni, hogyan spórolok pénzt, időt, fáradságot az internet segítségével. És hogy emellett miért örömforrás is számomra az internet. Azt remélem, hogy a kommentekben vagy vendégiróként Ti is leírjátok majd saját tapasztalataitokat, így adhatunk majd ötleteket egymásnak és azoknak, akik csak most kezdenek internetezni. Lassan 14 éve, hogy először találkoztam az internettel, amelybe azonnal beleszerettem (és azonnal beköttettem), és szeretetem és csodálatom iránta azóta is töretlen. De erről majd a következő postban. Az első bejegyzés szóljon valami fontosabbról, ami így karácsony táján még aktuálisabb is, mint máskor.     

Mi, akik sokat internetezünk, tudjuk, hogy az internet jó. Hasznos. Pénzt, időt, fáradságot lehet megspórolni a segítségével. És kellemes. Szórakozni, kikapcsolódni,barátságokat kötni és fenntartani lehet a segítségével.

Mi, akik sokat internetezünk, már nehezen tudnánk meglenni nélküle. Ha nem lenne, már csaknem annyira hiányozna, mintha kikapcsolnák a gázt vagy a villanyt. (A múltkor egy félnapig nem volt áram a lakásunkban. A férjem kicsit aggódott, hogy nem romlik-e meg az étel a hűtőszekrényben. Nekem viszont csak az jutott eszembe, hogy addig nem tudok majd netezni.) Ha egy probléma felmerül, az első reakciónk az, hogy "rákeresek a neten". Angliában nemrég mozgalom indult, hogy mindenki internetezhessen. Nálunk is sokan foglalkoznak ezzel, vannak teleházak és e-Magyarország pontok, van "Kattints rá Nagyi" tanfolyam és vannak pályázatok. De még mindig sokan vannak, akiknek az életéből kimarad az internet, és talán nem is tudják, mit veszítenek vele.

 

Én, mint internetrajongó és e-learning szakember, a magam eszközeivel szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy minél több magyar (nyelvű) ember internetezhessen. Ezért készítettem egy kis e-learning tananyagot az abszolút kezdőknek, akik még alig vagy egyáltalán nem interneteztek és talán még a számítógépet sem használták soha. Azt remélem, hogy aki ezt a 4-5 órás "tanfolyamot" végigcsinálja, tudni fogja használni annyira a számítógépet, amennyire az az internetezéshez szükséges és talán kedvet is kap hozzá. Úgy próbáltam szerkeszteni, hogy a kezdő is egyedül elboldoguljon vele, ha valaki megnyitja neki az első oldalt. Utána pedig már az interneten kaphatja meg a válaszokat további kérdéseire.

Szeretném a segítségeteket kérni ahhoz, hogy ez az írás eljusson azokhoz, akiknek szól. Arra kérlek benneteket, hogy keressetek egy embert az ismerőseitek között, aki még nem internetezik de hajlandó lenne 4-5 órát rászánni, hogy kipróbálja. Segítsétek hozzá, hogy egy internethez kapcsolt számítógépen végigcsinálhassa ezt a programot. Hiszem, ha mindenki hoz még egy embert az internetezők közösségébe, az hasznára lesz az országnak is és az új netezőnek is. Ha sikerrel jártok, írjátok meg kommentben, vagy akár vendégszerzőként egy postban is, ha érdekes a történet. Lehet ez egy jócselekedet karácsony alkalmából, vagy ha különlakó családtag az illető, akár karácsonyi ajándék is lehet egy internet-előfizetés az akciós ajánlatok közül. 

A minitanfolyam, amely "Fedezd fel az internetet! Internethasználat kezdőknek" névre hallgat a fejléc jobboldalán lévő képre kattintva nyitható meg, ha letiltjuk az előreugró ablakok blokkolását. Egyelőre csak Internet Explorerrel működik jól, és 1024x768-ra van optimalizálva. Várom erről is véleményeteket, szivesen módosítok rajta, ha valahol nem lenne elég érthető egy kezdő számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznosnet.blog.hu/api/trackback/id/tr451575065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása